• Versele- Laga Western- Mix western lótáp 20kg

  Versele-Laga Western- Mix western lótáp 20kg

  Bruttó 8.373Ft
 • Versele- Laga Top- Action normál fenntartó lótáp 25kg

  Versele-Laga Action Pellet lótáp 20kg

  A Versele-Laga Action Pellet lótáp egy nagyon ízletes, pelletált takarmány, ami kiegészíthető abrakkal (zabbal, árpával) vagy adható kiegészítés nélkül is, mint fenntartó takarmány.

  Bruttó 6.990Ft
 • Versele- Laga Superforce sportló táp 20kg

  Versele-Laga Superforce sportló táp 20kg

  A Superforce egy magas színvonalú takarmány- specialitás olyan sportlovaknak fejlesztve, akik aktívan részt vesznek a sportban, és ehhez rövid idő alatt extrém magas teljesítményt kell nyújtaniuk, mint pl. díjugratás, cutting, rövid távú versenyek, stb. Röviden összefoglalva az igen megterhelő erőkifejtéshez, amely nem igényel oxigén- ellátást az energia- előállításhoz, a ló szervezete leggyakrabban cukrokat használ fel, amelyhez elsődlegesen a takarmány gabonaszemcséiből jut hozzá (zab, árpa, búza, kukorica). De ha gabonával etetünk, ezt nem szabad eltúlozni, különben az izmokban túl sok tejsav fog képződni és felhalmozódni, illetve emésztési problémákat is okozhat. A különlegesen jó minőségű gabonamagvak speciális választékán kívül a Superforce tartalmazza még a zsírsavak speciális keverékét (= biztos energia), különleges aminosav- adalékot, és vitaminok, ásványi anyagok, és könnyen felszívódó nyomelemek gondosan válogatott keverékét. Ez a táp mindezek mellett még tartalmaz egy olyan különleges alkotóelemet, amely ellensúlyozza az izmokban a tejsav- képződést (izomláz, izommerevség elkerülése érdekében). Ez a kiegyensúlyozott összetétel azt jelenti, hogy a Superforce egyaránt segíti a robbanásszerű erőfeszítés energia- forgalmát és a ló általános kondícióját is.

  Bruttó 8.905Ft
 • Versele- Laga Strucomix Senior idősödő lovak tápja 20kg

  Versele-Laga Strucomix Senior idősödő lovak tápja 20kg

  A Strucomix Senior egy speciális táp az idős lovak jó kondícióban tartására. Az idősebb lovak emésztő mechanizmusa gyakran már kevésbé hatékony, és sokszor a fogazatuk sem teljes, így a rágás hatékonysága is csökken. Ehhez alkalmazkodni kell a takarmányozásukban is. A Strucomix Senior teljesen megfelel ezeknek a speciális elvárásoknak. Nagyrészt extrudált gabonamagvakat tartalmaz, melyek sokkal könnyebben és egyszerűbben emészthetőek, ezenkívül magas biológiai értékű fehérjéket a könnyű emésztésért és gyors átalakulásért. Tartalmaz még cellulóz- forrásokat, amelyek szintén könnyen emészthetőek, ez biztosítja az emésztőrendszer egyenletes működését. A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek növekvő mennyisége fontos, hogy rendben kompenzáljuk a csökkenő bevitelt, a segédanyagok pedig támogatják az emésztést és az egyéb szerveket. A Strucomi Senior mindent tartalmaz ahhoz, hogy idős lovad számára boldog, aktív és egészséges öregkort biztosíts.

  Bruttó 9.797Ft
 • Versele- Laga Strucomix Pony póni lótáp 20kg

  Versele-Laga Strucomix Pony póni lótáp 20kg

  A Strucomix Pony speciálisan a pónilovak takarmányozási igényei szerint lett kialakítva. A pónik másként alakítják (metabolizálják) a takarmányt energiává, mint a többi ló. Ezért fejlesztette a Cavalor ezt a tápot specifikusan a pónik metabolizmusához igazodva, akik igénylik a különleges összetevőket az optimális tápanyag- átalakításhoz. Túlzott súlygyarapodás, kondícióromlás, vagy egyszerűen túl sok energia – ezek a leggyakoribb problémák, amelyben a hibás takarmányozás szerepet játszik. Amatőrök és profik egyaránt látni fogják az eredményt, ha pónijaikkal Strucomix Pony- t etetnek. E takarmány sajátosságai: a póni megtartja kiindulási súlyát, feltéve, hogy a póni helyesen van etetve a súlya és az aktivitása szerint, a póni nem válik túlzottan élénkké, elősegíti a puha és fényes szőrzet kialakulását, egészséges egyensúlyt teremt a takarmányozás és a teljesítmény között. Ez a pónitáp egyaránt alkalmazható a pihenő vagy könnyű munkát végző, illetve a tenyésztésben lévő póniknál is.

  Bruttó 9.797Ft
 • Versele- Laga Strucomix Original normál fenntartó lótáp 15kg

  Versele-Laga Strucomix Original normál fenntartó lótáp 15kg

  A Strucomix Original egy természetes fenntartó táp. A lovak eredetileg mezőkön legelő állatok, hozzászoktak, hogy napjaikat az ehető füvek és gyógynövények keresgélésével töltik. Ez meglátszik az emésztőrendszerükön is: gyomruk kicsi, de bélrendszerük hosszú és magasan fejlett. Manapság a lovaknak be kell érniük takarmánykoncentrátumokkal, viszonylag kevés szénával és legtöbbször gyógynövények nélkül, amely nagyon természetellenes helyzet számukra. A Strucomix Original komplett fenntartó táp természetes nyersanyag- tartalommal, amelyet a vadon élő lovak is megtalálhattak maguknak. Tartalmazza a különböző füvek és lucernák több fajtáját és válogatott gyógynövényeket, amelyek jó hatással vannak az emésztésre, a természetes ellenálló képességre és a légzésre. A Strucomix Original egy komplett takarmány, nincs szükség további széna hozzáadására. Alkalmazható az abrak helyettesítésére is, de takarmánykoncentrátum hozzáadásával is etethető, kiegészítőként a többi táplálék mellé, hogy a lovad hozzájuthasson az összes nélkülözhetetlen gyógynövényhez.

  Bruttó 6.754Ft
 • Versele- Laga Start&Go csikóelválasztó lótáp 15kg

  Versele-Laga Start&Go csikóelválasztó lótáp 15kg

  A Start & Go könnyen és jól emészthető, nagyon ízletes extrudált szemcsékből és laktoproteinekből (tejfehérjékből) áll, így megtanítja a csikót enni. Az egyedülálló kombinációnak köszönhetően az elválasztási periódus, az áttérés az anyatejről a szilárd táplálékra, pelletre vagy keverékre, minimálisra csökken. Ennek eredményeképpen a növekedésbeli megtorpanás (ami egyéb esetben tapasztalható a szilárd takarmányra vagy pelletre való viszonylag hirtelen áttérés miatt) elhanyagolható vagy egyáltalán nem jelentkezik, az elválasztás alatt és után a csikó töretlenül fejlődik tovább. A Start & Go már a hatodik héttől adható a csikóknak. Fontos, hogy speciális etetőcsészéből etessük, ahol csak a csikó fér hozzá, különben a kanca elfogyasztja előle. Folytassuk a keverék etetését olyan mennyiségben, amennyit a csikó kíván, egészen 8- 10 hónapos korig, a választási periódustól függően.

  Bruttó 7.698Ft
 • Versele- Laga Probreed vemhes és szoptatós kancának lótáp 20kg

  Versele-Laga Probreed vemhes és szoptatós kancának lótáp 20kg

  A Probreed magas biológiai értékű fehérjékben (ezek főként esszenciális aminosavakat tartalmaznak, amelyek szükségesek a még meg nem született csikó növekedéséhez és fejlődéséhez), fontos vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag keverék kivételes minőségben. A vemhes kancák (különösen a vemhesség utolsó három hónapjában), a szoptatós kancák és a fiatal csikók (egészen 12 hónapos korig) sokkal többet igényelnek a fent említett magas minőségű fehérjékből, melyeket gyakran mégis nélkülözniük kell. A Probreed a Cavalor és Európa legnagyobb és legelismertebb ménesei közötti sokéves együttműködés eredménye, és ezen ménesek eredményeiket részben a Cavalor takarmányok , kiegészítők és fejadag- számítások hatásainak tulajdonítják. A Probreed egy fontos eszköz a professzionális tenyésztők számára, amely gondoskodik a kanca megfelelő kondíciójáról egy erős és egészséges csikó világra hozásához és felneveléséhez.

  Bruttó 7.863Ft
 • Versele- Laga Pianissimo lótáp érzékeny lovaknak 20kg

  Versele-Laga Pianissimo lótáp érzékeny lovaknak 20kg

  A Pianissimo egy speciálisan olyan lovak számára kifejlesztett takarmány, amelyek hajlamosak a stresszre illetve nehezen kezelhetőek. Szintén kitűnően alkalmas pihenő lovak takarmányozására, hogy eközben könnyen kezelhetőek maradjanak. Hogy lecsökkentsék az energia- bevitelt, általában ezeknek a lovaknak kevesebb koncentrált takarmányt adnak, és több nyers rostot, szálastakarmányt. Ez azonban a tápanyag- egyensúly felborulását, tápanyagok hiányát okozza, amely egyéb problémák felmerülését okozza a lóban hosszú távon. A Pianissimo gyógynövényeket és egyéb olyan összetevőket tartalmaz, amelyek lecsökkentik a ló túlzott érzékenységét. A hangok, hirtelen mozgások, szokatlan helyzetek által okozott hatás minimálisra redukálódik. A lovak higgadtabbá válnak koncentráció- vesztés vagy mozgásképesség- csökkenés nélkül. Ennek ellenére tartalmaz minden tápanyag- összetevőt, amire a sportlovak komplett és kiegyensúlyozott takarmányozásához szükség van. A Pianissimo fehérjetartalma nagyon alacsony (emészthető fehérje- tartalom 7, 5%) Ez a tulajdonság teszi a tápot különösen jóvá napi gazdag széna- és szalma- fejadaggal kombinálva (pl. szilázzsal vagy tavaszi szénával). A takarmány- fejadag túlzott fehérje- tartalma kiválthat stresszt a lovakból. Az alacsony fehérje- tartalom miatt a Pianissimo alkalmas takarmány a versenyszezon utáni levezető időszakra, a pihenés- regenerálódás idejére, vagy ha lovunk egyszerűen érzékeny a magas fehérje- tartalomra.

  Bruttó 7.833Ft
 • Versele- Laga Performix aktív lovaknak lótáp 20kg

  Versele-Laga Performix aktív lovaknak lótáp 20kg

  A Perfomix kiegyensúlyozott táplálék aktív lovak számára a napi széna és szalmaadag mellé. Ez a takarmány tartalmaz minden alkotóelemet, amire az aktív hobbilovaknak és a sportlovaknak szükségük van a könnyű vagy közepesen nehéz munkához. A Perfomix nagyon jó minőségű szemcséket tartalmaz, magas értékű fehérjéket, és könnyen és gyorsan emészthető cellulózt (struktúranyagokat). A Perfomix egy teljes értékű táp, amelyet a lovak nagyra értékelnek. Tartalmazza az összes természetes testépítő tápanyagot, amire a lovadnak szüksége van a jó közérzethez.

  Bruttó 7.496Ft
 • Versele- Laga Mash&Mix könnyen emészthető lótáp 15kg

  Versele-Laga Mash&Mix könnyen emészthető lótáp 15kg

  A Mash & Mix egy nagyon könnyen emészthető táp. Kimerítő munka után a lovak nem szívesen fordítanak sok időt a takarmány energiadús koncentrátum formájában történő elfogyasztására, sokkal inkább választanak egy könnyen emészthető energiaforrást: a Mash & Mixet! Ez a táp speciálisan könnyen emészthető nyersanyagokból készül, amelyek stimulálják az emésztést. A táp alapanyagai kizárólag extrudált tápanyagok (első osztályú búza, korpa és repce), ízletes zöldségek és gyógynövények, melyek stimulálják az emésztést és tisztítják a légutakat. A Mash & Mix- nek köszönhetően a megerőltető feladatok után lovad az emésztőrendszerén keresztül rögtön elegendő nedvességet és elektrolitot vehet fel a jobb regenerálódás érdekében. Ez teszi ezt a tápot valóban értékes jutalommá egy megerőltető fizikai megterhelés után. A Mash & Mix tökéletes fagyos reggeleken és hideg téli napokon is, mint könnyen emészthető energiaforrás. Meleg vízzel keverve etessük.

  Bruttó 7.646Ft
 • Versele- Laga Juniorix lótáp 1- 3 éves korig 20kg

  Versele-Laga Juniorix lótáp 1- 3 éves korig 20kg

  A Juniorix egy speciálisan kialakított keverék fiatal lovaknak 12 hónapos kortól. Ebben az időszakban, amikor a csikó eléri a felnőttkort, a játékos kedvű egyéveseknek nagy szükségük van a testet építő tápanyagokra, különös tekintettel a lábak és az ízületek növekedésére, erősődésére, az emésztőtraktus és egyéb szervek fejlődésére. Ezért tartalmaz a Juniorix extra ásványi anyagot, hogy elősegítse a megfelelő csontozat kialakulását. Összetétele úgy lett meghatározva, hogy megakadályozza a túlzottan gyors növekedést, mert a kiegyensúlyozott növekedés nélkülözhetetlen az erős és egészséges lovak tenyésztésében.

  Bruttó 8.088Ft
 • Versele- Laga Fifty- Fifty kiegészítő lótáp 20kg

  Versele-Laga Fifty- Fifty kiegészítő lótáp 20kg

  A Fifty- Fifty tartalmazza az összes alkotóelemet, amelyeket megtalálhatunk a Superforce- ban, az Endurix- ben és a Perfomix- ben: extrudált gabonamagvakat, amelyek könnyebben emészthetőek, magas értékű és könnyen emészthető fehérjéket, és jelentős mennyiséget vitaminokból, ásványi anyagokból, nyomelemekből és esszenciális zsírsavakból. A Fifty- Fifty- nek köszönhetően úgy juttathatod lovadat a Cavalor takarmányok különleges összetevőihez, hogy hozzákevered saját gabona- abrakodhoz vagy egyéb takarmány- kiegészítőidhez, hogy kitűnő minőségű takarmányadagot kapjon. A Fifty- Fifty- vel lehetőséget kapsz, hogy a takarmány alkotóelemeit Te határozd meg, vagy biztosíts egy rugalmas bázist többfunkciós istállódban (pl. tenyész- és versenylovak együttes tartásakor).

  Bruttó 9.040Ft
 • Versele- Laga Endurix munka- és sportló táp 20kg

  Versele-Laga Endurix munka- és sportló táp 20kg

  Az Endurix egy komplett takarmány Pianissimo – energetic mix but low protein, akik hosszú ideig tartó megerőltető feladatot végeznek, például military- , fogat- vagy távlovaknak, stb. Ahogy ezek a lovak hosszantartó erőt fejtenek ki, az ehhez szükséges energiát nem csak az abrakból szerzik, hanem szükségük van tartós energiaforrásokra, mint pl. a növényi zsírok, illó zsírsavak és egyszerű nyersrostok. Ezenkívül ez a hosszú és intenzív erőfeszítés az oka annak is, hogy a lovak izzadással fontos elektrolitokat (nélkülözhetetlen ásványi anyagokat) veszítenek, amiket azután pótolni kell. Az izomsejtekben glikogén formájában tárolt energiatartalékok teljes felhasználása kimerültséghez vezet, ezért ennek a tápnak magas a zsírtartalma. Ez létrehoz egy glikogén- megtartó folyamatot, így a lónak a tartós erőfeszítés végére több energiatartaléka van. Azonban, hogy hatékony legyen, többre van szükség, mint magas zsírtartalomra. Ugyanilyen fontos ezen zsírok összetétele is a zsírsavak szintjén. Az Endurix a zsírsavak gondosan válogatott keverékét tartalmazza, és így azonnal észrevehető hatással van a ló kondíciójára és teljesítményére.

  Bruttó 9.130Ft
 • Szelénes Nyalósó 5kg- os

  Szelénes Nyalósó 5kg

  A Szelénes Nyalósó 5kg az állati táplálékoknak pótolhatatlan része.

  Bruttó 430Ft